Bloggaren och bloggen lever

Hej allihopa.

Det har varit ett intensivt år med nya utmaningar både på arbets- och fritidsfronten. Därför har det inte blivit vare sig kört radio eller skrivet på bloggen. Så nu är det nog dags att göra sig påmind igen. Så vad har hänt? Jo, TS-2000 hade ett antal lampor i displayen som inte fungerade som de skulle. Trots semestertidet, så åtgärdade Svebry det föredömligt genom att reparera inom utsatt tid. Perfekt och jag är kanonnöjd. I övrigt så har 2m pre-amp lagt av, så det blev en sväng till Jula för att köpa lite klätterutrustning. Man har ju blivit äldre och fegare och vill säkra sig lite bättre än med en vanlig klättersele. Så förhoppningsvis kommer det en solig dag som tillåter lite mastklättring. Tyvärr är nog pre-ampen stekt, de brukar vara ganska digitala på det viset. Med det innebär att fokus blir på 6m istället.

Övriga omdisponeringar är att TS-2000 blir den huvudsakliga HF-radion. K3:an får köra 6m och senare 2m lite mer. Funderar på antennswitchar för att automatisera, men just nu är jag lite lat, om man får uttrycka sig så. Förhoppningsvis kan jag byta ut mastöret som är på 3m till en på 6m, så kommer jag att få till elevation också. Ni kan ju gissa vad det kan leda till. Men som sagt, mycket att göra med jobb och hus, så vi får se vad som blir gjort.

Målsättningar för resten av året är nog att komma ikapp QSL-högarna, kanske till och med få till DXCC 100 på foni och digitalt. LOTW är också ganska intressant, men det får vänta till årets stora begivenhet, nämligen Windows 10.

Som ni ser, som radioamatör har man alltid lite pysselsättning.

Ha det gott i sommar och se upp för åskviggarna.

73 de Kai

Annonser

0 Responses to “Bloggaren och bloggen lever”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Annonser