Ruskigt, vilken skillnad.

Så var resultatet för Januari NAC på 6m klart på SSA:s hemsida. Helt otrolig skillnad på att lyckas köra lite meteorscatter. Jag kom på 13:e plats, tack vare ett riktigt långt MS-QSO med S58P. Funderar på lite strategier för att få till fler poäng. Man kommer inte att rå på toppfemman, men man borde kunna komma bra nära med några till MS-QSO:n. Och med tanke på att konditionerna fluktuerar ganska mycket på 6m, så är det nog fullt möjligt att köra några till i nya rutor. Betänk att i praktiken så kör jag med en antenn som har som bäst kanske 3-4dBd i förstärkning, jämfört med den gamla Yagin som hade kring 9dBd. Nåja, en kompromiss är på gång, med en G0KSC Yagi som ska vara mitt emellan och dessutom vara bra på 10m. Så vad är dagens budskap?

Jo, om du har ett par timmar tid på testen där du upplever att du har kört ”allt”, så bör du försöka få ihop ett eller två MS-QSO:n. Det är varken svårt eller krångligt. Du har säkert en dator och en rig. Så det enda som behövs är en lämplig burk mellan som klarar av datamoder. Programvaran laddas gratis.

Behöver du hjälp med att veta vad du behöver? Kommentera här med vilken rig du har så ska jag nog kunna peka åt rätt håll för att du ska finna det som behövs.

 

Annonser

0 Responses to “Ruskigt, vilken skillnad.”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Annonser