En fantastisk dag på 6m.

Trots trädgårdspysselsättningar och skjutsa barn mm, så var 6m kanonfint idag. 139 stycken QSO på telefoni han jag med. Mycket Tyskland och Italien, men vad gör det. Ibland blev det lite pile-up. Tyvärr bor jag så till att utan stora masten kommer jag inte riktigt över grannarnas hus i vissa riktningar, så det känns riktigt prio just nu. Körde bl.a. stationer som körde 10W nere i Tyskland och Italien. Och det fungerade. Om ni inte var med, så kommer ni nog att få höra talas om dagens conds från en radioamatör nära er 🙂 .

Konstaterade också att QSB (varierande signalnivåer) kan ställa till det ganska mycket. Det första problemet är att stationer kan dundra in 59+++ för att därefter vara nere i bruset. Ett annat är att vissa stationer ger signalrapporter av typen : ”You’re 57-59”. Vad sjutton skriver man i loggen då?

Det var hur som helst en riktigt bra radioamatördag idag.

En uppdatering också. En lokal station nära mig dundrade in med -10 dBm i insignal. Det var imponerande. Framförallt att K3:an inte kroknade, utan jag kunde detektera svaga signaler trots det. En annan reflektion var att det fanns en mycket stark pulsstörning på ca 49,743MHz. Undrar vad det var för något. Den hade mycket otrevliga övertoner. Undrar om man ska bygga en pre-amp med pre-selector till 6m???

Annonser

0 Responses to “En fantastisk dag på 6m.”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Annonser