Ja, jag vet, men ibland händer det bara :)

Så var man hemma och hade VAB med äldsta grabben. Han är ganska självgående, förutom att man måste köra lite marktjänst. Men inga problem, jag fick tid att plocka ihop sequencerbygget för styrning av förförstärkare och slutsteg. Så jag fick ihop det mekaniska med låda och andra praktiska saker som kontaktdon mm. Och idag lyckades jag få ihop nätdelen till sequencern. Det var lite fusk, eftersom det är en byggsats. Men å andra sidan så har jag inte tid att hålla på och etsa och strula med kretskort mm. Det blev en Velleman K7203. Testade också att jag kunde få ut 24-28V som jag ska köra förförstärkarens relä med. Och det blir kalasbra 🙂

Så äntligen blir det mer gjort. Imorgon blir det fortsatt VAB, så jag kommer att försöka få till lite anslutningskontakter mm. Framförallt integrationen med radion blir intressant. Jag har lite tankar kring automatisk antennswitchning med mera. Plus automagiskt val av förförstärkare. Planen är att kunna koppla upp förförstärkare för 2m, 6m och 70cm i den ordningen. K3:an är ju rolig såtillvida att den har en del utgångar som man kan göra roliga saker med.

Det svåraste blir att få till alla delar mekaniskt, så att de får plats i lådan. VK4DD:s sequencer och digitala display. Och när det är klart, så är det slutstegsbyggardags 🙂 Anledningen till att jag går i den här ordningen är att jag räknar med att masten åker upp innan jul, och då är det trevligt att slänga upp lite antenner och förförstärkare. Slutsteget kan man mecka med under mörka julkvällar istället. Kanske lagom för att köra stenhårt på testerna 2011?

Nåja, detta om detta, nu ska jag kolla runt lite på nätet, ni får ha en trevlig kväll…

Annonser

0 Responses to “Ja, jag vet, men ibland händer det bara :)”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Annonser